Echilibrare dinamica

Elementele aflate în miscare de rotatie dezvolta forte centrifuge proportionale cu patratul vitezei. Marimea acestor forte este hotarâtoare pentru buna functionare a turbosuflantei. Din aceasta cauza, echilibrarea dinamica este operatia cea mai importanta fara de care nu se poate vorbi de reconditionare.

În centrul nostru de reconditionare echilibrarea se face în doua etape, pe doua masini de echilibrat dinamic diferite. Un rotor corect echilibrat nu va avea contactul fizic cu lagarul radial în timpul functionarii, ci va “pluti” pe pelicula de ulei de 0.02 mm aflata între lagar si fus. De aceea, orice impuritate care ajunge în acest spatiu poate fi fatala pentru turbosuflanta. Ca acest lucru sa nu se întâmple, înainte de asamblare toate componentele vor fi pregatite, inspectate iar suprafata de lucru perfect curatata.

Ca urmare a procedurii de echilibrare dinamica, Turbo Logic genereaza un certificat de echilibrare dinamica ce contine graficul de echilibrare si curba de dezechilibru a ansamblului rotativ în toata plaja de turatii.

Serviciul de echilibrare dinamica se ofera individual la solicitarea clientului ori în cazurile în care, în urma diagnozei, se constata doar un dezechilibru al ansamblului rotativ, restul componentelor aflându-se în parametrii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *